Mila: “Een bijzonder rek voor een paar euro? Volg de gids!”

Mijn lieve oude buurman gaat weg: er komt een plek vrij in een home. Dat maakt niet alleen emoties los, er moeten ook voorbereidingen getroffen worden voor het vertrek. Hij heeft me gevraagd of ik één of ander meubelstuk wilde: alles om het hem wat makkelijker te maken.

Marcel, daar hou ik wel van. Zijn meubels, die komen eerder uit een andere tijd. En ik zag mezelf niet heel veel ervan in huis nemen. Maar uiteindelijk besliste ik om de lades uit de kast in zijn salon over te nemen. Ik wilde ze een tweede leven geven. Ik zag op de sociale media een leuk idee: lades op elkaar stapelen, de ene op de andere, om op die manier een rek te vormen.

Ik nam er 4. Ik haalde er de koperen grepen af, schuurde het donkere hout en haalde er elk spoor van vernis af, om ze vervolgens te verven. Een andere kleur voor de binnenkant van de lades dan de buitenkant. Wit en azuurblauw. Ik wilde iets zachts en gelukkig, een beetje zoals mijn omgang met Marcel.

Toen de lades eens geverfd waren, zette ik de koperen grepen er terug op: ik wilde niet alles veranderen. Daarna maakte ik 4 poten (wit, gewoon gekocht) vast onder de eerste lade, over de breedte. Een lade zoals een doos die omgedraaid is, horizontaal. Eén grote schroef per poot volstond.

Ik checkte of het wel stevig genoeg wass: precisie is niet altijd mijn sterkste punt. Daarna zette ik er drie andere lades op, willekeurig. Eén handgreep rechts, één handgreep links, enzoverder. Ik smeerde lijm over de lengte van de lades en bevestigde op de achterkant stalen montageplaatjes met gaten in.

Die grepen zijn natuurlijk nergens voor nodig om te dienen als rek. Maar het doet me denken aan mijn oude vriend. Aan alle keren dat ik ze hem zag vastnemen om de lades open te trekken en me foto’s of documenten te tonen.

Ik vind het resultaat heel leuk. Een rek dat licht zigzagt. Dat wat lijkt te golven. Maar dat toch stevig is. Ik ga een foto van Marcel en mij laten afdrukken: hij krijgt een mooi plaatsje, tussen de plantjes en andere snuisterijen.

Soms vertellen meubels een leuk verhaal!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼