Huisbezoek: een gerenoveerd penthouse in het hart van Barcelona

Brákara Studio heeft zojuist de renovatie afgerond van een penthouse van 55 m², gelegen in een oud woongebouw in L’Hospitalet, in het hart van de Zona Fira van Barcelona. Omringd door kantoorgebouwen heeft dit appartement een radicale transformatie ondergaan!

barcelona
Jordi Folch

Zodra je binnenkomt, valt het natuurlijk licht in het hele appartement op. Brákara Studio koos voor een halfhoge glazen scheidingswand, omlijst door witte horizontale rechthoeken, om de inkomhal te scheiden van de rest van de woonkamer. Omdat er geen deuren zijn, is de doorgang vloeiend, waardoor de hal aan de ene kant verbonden is met het daggedeelte en aan de andere kant met het kantoor.

Jordi Folch

Het daggedeelte speelt in op het contrast met de witte en houten meubels, met zwarte accenten en subtiele kleuraccenten, zoals de blauwe bank. Het kookeiland, in het midden van deze ruimte, verenigt de verschillende ruimtes en creëert een gastvrije en ruime sfeer dankzij de uniformiteit van het keukenmeubilair in smetteloos wit. Grote ramen aan weerszijden van de woonkamer geven toegang tot de twee terrassen.

Jordi Folch

Getransformeerde terrassen

De terrassen, elk van meer dan 30 m², zijn omgetoverd tot stadsoases. Brákara Studio gebruikte houten latten, witte stenen, kunstgras en overvloedige natuurlijke vegetatie om twee verschillende ruimtes te creëren. Het sociale terras, dat toegankelijk is vanuit de keuken, is uitgerust met een eethoek van natuurlijk hout en een comfortabele buitenlounge, ideaal voor het ontvangen van vrienden. Het privéterras, dat toegankelijk vanuit de woonkamer, is ingericht met een Balinees bed en een buitendouche, en biedt een perfecte intieme ruimte voor ontspanning.

Jordi Folch

Een kamer op maat

De slaapkamer, die direct uitkomt op het terras, is op maat ingericht in wit, met planken boven het bed die als hoofdeinde dienen. Decoratieve elementen zoals schilderijen, natuurlijke planten en de beroemde Santa & Cole-lamp van Miguel Miguel Milà voegen er karakter aan toe. De badkamer, ook in smetteloos wit, krijgt een warm accent door houten meubels. De vierkante geometrische wandtegels worden geaccentueerd door een ronde spiegel met achtergrondverlichting, waardoor een effect van beweging ontstaat.

Jordi Folch
✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼