3 tips voor een lagere stookoliefactuur

Als het buiten koud is zoals nu, draait je verwarming wellicht op volle toeren. Dat kost geld. Gelukkig kennen we bij Immovlan.be enkele truukjes die ervoor zorgen dat je langer met de mazout in je ketel zal toekomen, een kwestie van de volgende bestelling nog even uit te kunnen stellen. Lees je mee?

Er bestaan tal van manieren om energie en bijgevolg ook geld te besparen bij het verwarmen van je huis. Een ‘intelligente’ thermostaat installeren, is er daar één van, en natuurlijk moet je op tijd en stond je ketel laten onderhouden (of zelfs vervangen als deze erg oud is). In ieder geval moet je streven naar de ideale temperatuur voor elke kamer zonder daarvoor diep in de buidel te tasten. Of er nog zaken zijn die kunnen helpen? Zeker weten!

1. Kies je moment

Wanneer je een mazoutbestelling plaatst, kies je volledig zelf en als je het juiste moment afwacht, kan je kostbare euro’s besparen. Weet dat het systeem voor de berekening van de maximumprijs van stookolie in België onlangs werd gewijzigd. Deze wordt voortaan dagelijks in plaats van wekelijks aangepast. De evolutie hiervan kan je op het internet volgen.

2. Speel concurrenten met elkaar uit

Om van stookolieleverancier te veranderen, hoef je maar je telefoon erbij te nemen en een bestelling te plaatsen. Of je kan je huidige verdeler op de lagere prijzen van een concurrent wijzen en een betere deal afdwingen. Vraag vs aanbod!

3. Vergeet de 2.000+ liter korting niet!

Voor wie dit nog niet wist: een prijsverlaging is voorzien voor klanten die meer dan 2.000 liter stookolie in één keer bestellen. Het kan interessant zijn om hiervan te profiteren als de prijs van stookolie op een laag pitje staat. Ga desnoods over tot een groepsaankoop (met je buren bijvoorbeeld) om het voordelug te houden. Soms is die korting zelfs geldig indien de vrachtwagen twee leveringen van 1.000 liter in een enkele rit kan uitvoeren. Geld, geld, geld, da’s waar het allemaal om draait.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼