PVC-ramen: de voor- en nadelen

Het ene type raamwerk is het andere niet. Ze verschillen qua esthetiek, maar ook wat warmte- en geluidsisolatie betreft. Hier kom je meer over PVC te weten.

We weten dat 10 tot 15% van de warmte je huis verlaat via de ramen. Het is dus belangrijk dat je voor kozijnen kiest die goed isoleren, ook qua geluid. Nog een andere factor is veiligheid. In veel gevallen wordt er ingebroken door het chassis te forceren.

PVC is veruit het populairst

Tegenwoordig kiest 50% van de kopers voor PVC, tegenover 24% voor aluminium, 23% voor hout en 3% voor een gemengd chassis.

PVC: efficiënt maar niet erg ecologisch

PVC-ramen hebben tal van voordelen: ze zijn effectief in termen van akoestische en thermische isolatie, ze rotten niet, zijn corrosiebestendig, waterdicht en bestand tegen luchtvervuiling. Bovendien hebben ze geen onderhoud nodig. Geschat wordt dat de levensduur van PVC-raamwerk van goede kwaliteit kan oplopen tot 50 jaar.

Anderzijds bestaat PVC, de afkorting van Polyvinylchloride, voor 43% uit ethyleen. Dat is een bijproduct van aardolie en dus verre van milieuvriendelijk.

Prijs

Wie voor hout kiest, betaalt gemiddeld 25 tot 30% meer dan voor witte, "basis-PVC" en ongeveer 15 tot 20% meer dan voor gekleurde PVC. Anderzijds kost het min of meer evenveel als een PVC-chassis van klasse A, het enige raamwerk dat echte energieprestaties kan voorleggen.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼