Terrasverwarming? 3 mogelijke systemen in de kijker

Nee, barkoud is het deze winter nog niet geweest, maar ook dan kan een terrasverwarmer nuttig zijn. Met een terrasverwarmer geniet je ook in de winter van je terras en het schept een gezellige sfeer.

Twijfel je nog over het gewenste systeem? Wij zetten alvast 3 mogelijke opties op een rijtje: Aan jou de keuze.

Terrasverwarmer op gas

Deze terrasverwarmers mogen dan soms als ‘gevaarlijk’ afgeschilderd worden, ze hebben toch een aantal voordelen. Zo zet je ze neer waar je wil en geven ze snel warmte af. Om ze te laten functioneren heb je wel gasflessen nodig. Terrasverwarmers op gas zijn in verschillende vormen verkrijgbaar:

  • Patioheater: Misschien wel het meest bekende systeem dat bovenaan warmte afgeeft. Je ziet ze vaak bij horecazaken opduiken en ze geven aardig wat warmte af. De gasfles is aan het zicht onttrokken en je kunt ze makkelijk verplaatsen.
  • Gaskachel: Deze gezellige oplossing heb je zowel in een mobiele als vaste versie. Qua design zijn de opties zowat onbeperkt. Een variant is de katalytische gaskachel, een horizontale variant die zittend een oplossing biedt.
  • Flameheater: Een zuil met echte vlammen. Een stijlvolle oplossing die slechts beperkt warmte afgeeft. Bovendien zijn deze terrasverwarmers vaak net iets duurder.

Elektrische terrasverwarmer

Deze terrasverwarmers zijn de laatste jaren aan een stevige opmars bezig. De toestellen werken stil, zijn minder gevaarlijk, geven een constante warmte af en vallen mee van prijs. Bovendien nemen deze modellen vaak ook weinig plaats in.

Bij deze modellen kun je kiezen tussen infrarood en halogeen. Infraroodstraling is net wat minder sfeervol, maar de warmte is aangenaam en het is een veilige oplossing. Heel wat mensen kiezen echter voor halogeenlicht, wat voor buiten vaak de beste oplossing blijkt. Het zorgt voor aangenaam licht en de verwarming blijft constant, zelfs bij een windje.

Terrasverwarming met hout

Niets gezelligers dan een vuurkorf of een houtkachel, toch? Houtblokken zijn romantisch, maar de rook kan hinderlijk zijn. Met een vuurkorf schep je instant sfeer, maar ook een buitenkachel of schoorsteenkachel zijn valabele opties. Elk systeem heeft zijn plus- en minpunten, maar houd er wel rekening mee dat je de houtblokken zult moeten aanslepen.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼