Warmtewerende rolgordijnen: echt efficiënt?

Zijn hittebestendige blinds de juiste keuze? Ontdek hun effectiviteit en impact op uw zomercomfort.

window blinds

In de zomer krijgen we steeds vaker te maken met hittegolven die de temperaturen in onze woningen hoog opdrijven. Om dat erg onaangename fenomeen tegen te gaan, bestaan heel wat oplossingen die wat frisheid brengen in je interieur. Je kan je ramen bij dag en dauw wijd open zetten om de frisse lucht binnen te laten, een ventilator gebruiken of, als je dat hebt, de airco aanzetten. ER bestaan ook meer structurele oplossingen, zoals warmtewerende rolgordijnen.

Hoe werken die rolgordijnen?

Het warmtewerend rolgordijn werd speciaal ontwikkeld om je woning te beschermen tegen de hitte van de zon die ontstaat door het serre-effect door je ruiten. Om dat tegen te gaan, werden de rolgordijnen voorzien van een thermische stof die het stralingseffect vermindert en deels de geproduceerde warmte absorbeert. Zo beschermt een warmtewerend rolgordijn tegen opwarming door een te intens licht door dat deels te reflecteren.

Het laat tevens ook een fractie van het licht door in je interieur, zodat je niet helemaal afgeschermd bent van de weldaden van de zon, wat ook goed is voor bijvoorbeeld je planten. Tot slot verzacht het de gevoelstemperatuur om een temperatuur te behouden die aangenaam is, zonder beroep te moeten doen op de airco. De stof is trouwens ook een efficiënte UV-bescherming.

Moet je investeren in dit type rolgordijn?

Als je ramen hebt die vol op het zuiden gericht zijn, is de aankoop van dit type rolgordijnen het overwegen waard. Dankzij warmtewerende rolgordijnen kan je inderdaad op een economische manier een aantal graden dalen, zonder dat je een energievretend aircosysteem moet aanzetten.

Bovendien beschermen de gordijnen niet enkel tegen de hitte in de zomer, maar ook tegen de koude in de winter! Zo kan je gemakkelijker je energieverbruik controleren en grote besparingen doen op vlak van verwarming. Tot slot, en ook niet onbelangrijk, beschermen de rolgordijnen je interieur van ongewenste blikken van buitenaf!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼