5 werken om thuis te doen deze zomer!

De zomer is de ideale periode voor velen onder ons om gebruik te maken van wat vrije tijd om wat noodzakelijke onderhoudswerken uit te voeren in huis. Wij dachten aan deze vijf!

Je centrale verwarming nakijken

In de hitte van de zomer zetten mensen vaak de verwarming uit om geld te besparen. Dat is een goed idee! Dit is de perfecte gelegenheid om je verwarmingssysteem door een vakman te laten checken. Maak zelf van de gelegenheid gebruik om je radiatoren af te stoffen, ze te ontluchten, de thermostatische kranen die niet meer werken te vervangen of, waarom niet, over te schakelen op intelligente radiatorkranen.

Deuren en ramen vervangen

In de zomer luchten we het huis. Dat betekent dat ramen en deuren meestal wijd open staan. Dit is de beste tijd om te overwegen om ze te vervangen. En dat is meteen één van de belangrijkste dingen die je kan doen om de energie-efficiëntie van je huis te verhogen!

Reinig je gevel

Het warme seizoen is ook de ideale periode om je gevel te reinigen. Dit geeft je huis een opknapbeurt. Gebruik hiervoor een hogedrukreiniger om de verschillende sporen en stof te verwijderen die de buitenkant van je gevel aantasten. Het is een relatief eenvoudige klus die je huis echt meerwaarde geeft!

Verbeter de isolatie van je huis

Als de temperaturen stijgen, zijn we geneigd de winter te vergeten, de tijd van het jaar waarin de verwarming op volle toeren draait om het huis te verwarmen. Maar bedenk dat de zomer de beste tijd is om isolatiewerken uit te voeren. Dit zal ervoor zorgen dat je een zachtere en zuinigere winter hebt dan de vorige. Maak ook van de gelegenheid gebruik om bij je lokale en regionale overheid te informeren naar de premies die voor jou beschikbaar zijn. Hiermee kan je je isolatiewerken financieren, vaak een aanzienlijke kostenpost.

Richt je terras in

Om zo goed mogelijk van mooie zomeravonden te genieten, heb je een comfortabel en functioneel terras nodig. Als je het geluk hebt een huis met een zwembad of een appartement met een terras te hebben, waarom maak je dan geen gebruik van de komende weken om te beginnen met de inrichting van je terras? Je zou bijvoorbeeld een pergola kunnen plaatsen om overdag voor wat schaduw te zorgen, of je zou de ruimte anders kunnen inrichten om er een gezelligere plek van te maken. En als de tegels op het terras oud geworden zijn, is het tijd om ze te bedekken met houten latten om ze een complete make-over te geven!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼