Gepantserde deuren: voor- en nadelen

Et zijn steeds meer meldingen van inbraken in je buurt en je wil een gepantserde deur plaatsen? Check dan eerst of dat wel degelijk de oplossing is die je nodig hebt!

armored door

De voordelen

Investeren in een gepantserde deur is in de meeste gevallen een uitstekend idee. Wanneer het aantal inbraken toeneemt, is het een eenvoudige en doeltreffende oplossing om je huis te beveiligen. Er zijn verschillende soorten gepantserde deuren verkrijgbaar, variërend van eenvoudige modellen (een versterkte deur met een veilig slot) tot de meest geavanceerde (deuren met een metalen structuur met een slot met drie, vijf of zelfs zeven vergrendelingspunten).

Naast de veiligheidsaspecten is één van de belangrijkste voordelen dus ook de stevigheid van deze deuren en hun lange levensduur.

Bovendien kan dit type deur, afhankelijk van het gekozen model, je woning ook esthetisch ten goede komen. De meest recente modellen zijn immers elegant en keurig, dankzij materialen en accessoires met een eigentijdse uitstraling. Een gepantserde deur kan dus het uiterlijk van je gevel of gang verbeteren en (aan de binnenkant) bij de aankleding van je woning passen.

De nadelen

Hoe doeltreffend ze ook zijn, gepantserde deuren zijn alleen nuttig als de rest van je huis ook beveiligd is. Als je huis voorzien is van oude raamkozijnen of een garagepoort uit lang vervlogen tijden, dan zullen inbrekers snel een andere weg naar binnen vinden wanneer ze gehinderd worden door je gloednieuwe gepantserde deur. Het heeft dus geen zin om in dit soort deur te investeren als de rest van de toegangswegen niet voldoende beveiligd zijn!

Een ander nadeel is de kostprijs: een gepantserde deur kost wel wat. Ze zijn duurder dan conventionele deuren, dus het is belangrijk om goed na te denken over de zin van een gepantserd exemplaar voor jouw huis.

Bovendien zijn deze deuren door de materialen en bepantsering die gebruikt worden, veel zwaarder om te hanteren en ingewikkelder om te plaatsen. Het is daarom essentieel om een beroep te doen op professionals om dat laatste te doen. Tot slot worden gepantserde deuren vaak verkocht in standaardmaten. Het is dus belangrijk om de grootte van je deuropening te weten. Hou er rekening mee dat een op maat gemaakte deur je aanzienlijk meer zal kosten.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼