Moet je een kopie van de notulen van de algemene vergadering bezorgen aan je huurder?

Je bent eigenaar van een appartement dat je verhuurt. Moet je in dat geval een kopie van de notulen van de algemene vergadering van mede-eigenaars bezorgen aan je huurder? Wat riskeer je als je dat niet doet?

Building flats
Anders Holm Jensen

Wat is het?

Als er binnen het appartementsgebouw een algemene vergadering wordt gehouden, moet er van die vergadering een verslag worden opgesteld. Een andere naam voor dat verslag zijn de notulen van de vergadering. Daarin staat wat er op de vergadering is besproken en beslist. De notulen zijn dan ook zeer belangrijk.

Je krijgt een kopie

Als eigenaar binnen het gebouw krijg je van de syndicus een kopie van de notulen ook al was je zelf niet op de algemene vergadering aanwezig. De syndicus moet je deze kopie bezorgen binnen de dertig dagen na de algemene vergadering. Ontvangt je de notulen niet binnen deze termijn, dan moet je de syndicus daarvan schriftelijk op de hoogte brengen.

Overmaken aan je huurder?

De syndicus moet geen kopie van de notulen overmaken aan de huurders bent het gebouw. Als verhuurder heb je deze verplichting wel. Je bent als verhuurder namelijk verplicht om je huurder op de hoogte te brengen van de notulen.

De wet zegt dat je dit moet doen binnen de 30 dagen nadat je zelf de notulen hebt ontvangen en dit via een aangetekende brief. Hou je je hier niet aan en leeft de huurder de beslissingen van de algemene vergadering vervolgens niet na, dan riskeer je als eigenaar daarvoor aansprakelijk te worden gesteld.

Jan Roodhooft, advocaat (www.advocatenroodhooft.be)

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼