Je grasmaaier efficiënt laten overwinteren in 5 stappen

De nazomer is voorbij en dus is de tijd nu zeker gekomen om je grasmaaier te laten overwinteren. Maar hoe ga je hiervoor te werk? Volg ons 5-stappenplan!

Na de laatste maaibeurt van het jaar is het tijd om je grasmaaier op te bergen. Doe je dat zoals het hoort, zal dat niet alleen de levensduur van de maaier verlengen maar ook de opstart in het voorjaar vergemakkelijken.

1. Maak de grasmaaier grondig schoon

Als je grasmaaier na elke maaibeurt reinigen belangrijk is, is hetzelfde doen voor de opslag een absolute must. Met name het vocht dat zich ophoopt, kan ervoor zorgen dat je machine in de winter roest. Verwijder dus zeker de grasresten na het loskoppelen van de bougie.

2. Vul de tank met een stabilisator of leeg de tank

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het beter om je grasmaaier voor de winter op te slaan met een volle en niet met een volledig lege brandstoftank. Deze voorzorgsmaatregel voorkomt roestvorming door condensatie. Vul de tank met verse SP98 benzine voor de winter, maar voeg ook een additief toe. Laat vervolgens de motor enkele minuten draaien om het additief in de carburateur te laten doordringen. Wie zoiets niet wenst te doen, dient de tank volledig te leeglopen door de maaier stationair te laten draaien tot hij zonder brandstof zit.

3. Olie voor de cilinder

Haal de bougie uit de grasmaaier en giet een kleine hoeveelheid olie, het equivalent van niet meer dan één eetlepel, direct in het gat. Vervang vervolgens de bougie en bedien de starter om de zuiger een paar keer te laten draaien zodat de cilinder goed gesmeerd wordt.

4. Ontkoppel de batterij

Indien er eentje aanwezig is, moet je de accu loskoppelen, of toch zeker de minpool. Bewaar de batterij op een koele, droge plaats waar hij niet bevriest!

5. Stal je grasmaaier correct

De maaier mag niet gekanteld worden of dergelijke. Kies voor een droge plaats om hem op te bergen.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼