Verf bewaren: wat doe ik met verfresten?

Net geschilderd en nog wat verf over in de pot? Met deze bewaartips verspil je helemaal niets!

De hoeveelheid verf die je nodig hebt om een kamer van een nieuwe laag te voorzien, kan je berekenen. Toch zal je meestal nog van het goedje over hebben. Die restverf kan je naar een recyclagepark brengen of bewaren voor later gebruik. Kies je voor dat laatste, moet je bepaalde voorzorgsmaatregelen treffen.

Opgepast met vrieskou

Onder ideale omstandigheden kan verf meerdere jaren worden bewaard. Het belangrijkste is dat je de verfblikken tegen de kou beschermt. Vooral vriestemperaturen hebben een negatief effect op de meeste verfsoorten en ze opslaan doe je dus best niet in het tuinhuis. Weet ook dat verf bij een constante temperatuur beter bewaard blijft dan wanneer ze aanzienlijke temperatuurschommelingen moet ondergaan.

Opgepast met lucht

Vijand nummer twee is lucht. Om verfresten efficiënt op te slaan, moet ervoor worden gezorgd dat de sluiting van de pot luchtdicht is. Reinig de randen van de pot zorgvuldig waardoor overtollige verf niet blijft plakken. Nog een kleine tip: sluit de bovenkant van de pot met plastic folie voordat je het deksel er weer stevig op zet. Voel je vrij om een hamer te gebruiken als het deksel van metaal is.

Opgepast met licht

Laatste voorzorgsmaatregel: verf bewaar je het best op een donkere plaats. Verfblikken zijn niet voor niets ondoorzichtig. Vermijd het overbrengen van uw overgebleven verf naar een doorschijnend glas of plastic potje.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼