Dit land wil traditionele ketels verbieden!

Het stadsbestuur van Wenen heeft aangekondigd dat amper 20% van de huizen die vanaf de zomer van 2020 worden gebouwd, over ketels zullen mogen beschikken die gebruik maken van koolstofenergie. Het doel? De opwarming van de aarde afremmen…

De Oostenrijkse hoofdstad wil dat gezinnen overschakelen op hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie of biomassa. Alleen gebouwen in gebieden waar geen van deze alternatieven mogelijk is (naar schatting 20% van het toekomstige gebouwenbestand), zullen nog op de traditionele manier verwarmd mogen worden.

112.000 ton CO2 minder op 10 jaar tijd!

In Wenen, een stad met 1,9 miljoen inwoners, worden jaarlijks ongeveer 10.000 woningen gebouwd. De nieuwe maatregel moet ervoor zorgen dat de CO2-uitstoot in 2030 ongeveer 112.000 ton lager ligt. In de praktijk is plusminus 70% van de nieuwe woningen in Wenen al aangesloten op het stadsverwarmingsnet, dat in totaal een derde van de huishoudens van warm water voorziet.

75% efficiënter

Hoewel niet helemaal vrij van koolstof heeft de stadsverwarming in Wenen een energie-efficiëntie die 75% hoger ligt dan die van conventionele verwarmingssystemen, aldus exploitant Wien Energie. De energie wordt voornamelijk geleverd via warmterecuperatie (van elektriciteitscentrales of andere industrie).

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼