Deze Belgische uitvinding kan een revolutie in de isolatie van huizen teweegbrengen

Maar weinig Belgen worden overtuigd door driedubbele beglazing: het is zwaar en duur, en bovendien een investering die vaak moeilijk terug te verdienen is. Maar een Waalse uitvinding kan verandering brengen…

Het product, Fineo, dat door AGC Glass in samenwerking met verschillende kmo’s en andere onderzoekscentra werd uitgetest, werd in oktober 2018 voorgesteld. Na een groot ontwikkelingsjaar ging het in Charleroi in productie en werd het onmiddellijk daarna gecommercialiseerd. In een interview met onze collega’s van de krant Le Soir heeft Marc Van Den Neste, Chief Technical Officer van AGC en voorzitter van de Greenwin-cluster, gewijd aan groene technologieën, zijn vertrouwen in Fineo uitgesproken: "Dit is de 3de technologische revolutie in de venstersector". De eerste was dubbele beglazing en de tweede dubbele beglazing met neutraal gas tussen de spiegels.

Deze nieuwe technologie vervangt neutraal gas door een vacuüm. De voordelen zouden enorm zijn:

  • De assemblage beweegt niet mettertijd en is volledig hermetisch (wat de prestaties op lange termijn garandeert),
  • Deze beglazing is aanzienlijk lichter en dunner dan driedubbele beglazing,
  • De helderheid blijft behouden,
  • De isolatie is uitstekend met een warmtecoëfficiënt (Ug) van 0,7 W/m².k, vergelijkbaar met die van driedubbele beglazing. "Met verbeterde technologie zal het binnenkort mogelijk zijn om het te verhogen tot 0,4", vervolgt Marc Van Den Neste.

En de prijs?

Met 430 euro per vierkante meter is deze technologie erg duur, maar het zou wonderen doen bij renovaties, door het kozijn (wat het ook is) te behouden, maar de beglazing te vervangen.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼