Eindelijk goed nieuws voor onze portefeuille!

2020 zal een stevig “annus horibilis” zijn… Maar er is toch goed nieuws: de energieprijzen dalen bij ons spectaculair! In vergelijking met vorig jaar ziet de krant Sudpresse een daling met 16,3 %.

De prijzen van brandstoffen, vloeibare brandstoffen, elektriciteit en gas zijn sterk gedaald. Alle Europese landen hebben in het algemeen geprofiteerd van deze daling, maar in vergelijking met onze buurlanden zijn de prijzen bij ons twee maal zo sterk gedaald!

Elektriciteit

Bij de publicatie van dit artikel noteren we een jaarlijkse elektriciteitsfactuur voor een Waals gezin van 960 euro, 98 euro minder dan afgelopen jaar (-9,2%). In Brussel is de daling minder sterk: van 868 euro naar 801 euro, -7,8%. In Vlaanderen bedraagt de gemiddelde factuur 972 euro. Hier is de daling vergelijkbaar met die in Wallonië, met een gemiddelde minderkost van 95 euro, of -8,9%.

Gas

Als u met gas verwarmt, betaalt u het minst in Vlaanderen: 960 euro (een daling met 210 euro), tegen 1.063 euro in Brussel (een daling met 262 euro) en 1.276 euro in Wallonië (-193 euro)

We blijven duur…

Hoewel de cijfers goed nieuws zijn, blijven ze over het algemeen hoog: Sudpress merkt op dat de gemiddelde Belgische elektriciteitsfactuur (912,6 euro), een stuk hoger ligt dan de Nederlandse factuur (571,9 euro) en de Franse (657,5 euro). Deze prijsverschillen zijn voornamelijk te wijten aan belastingverschillen en het nettarief. Slechts één buurland doet het slechter: Duitsland, met een gemiddelde factuur van 1.134,9 euro!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼