De minst dure methode om te verwarmen? Dat is niet langer hout!

Al heel wat jaren wordt hout beschouwd als de minst dure energiebron om te verwarmen. Maar volgens de nieuwste simulatie van Wikipower, gepubliceerd in de krant Sudpresse, wordt het nu onttroond.

Voortaan is aardgas de meest interessante warmtebron, voor stookolie. Hout komt pas op de derde plaats! In 2019 kostte een standaard warmteconsumptie van 21.000 kWh 981 euro aan hout, 1.053 euro aan gas of 1.405 euro aan stookolie. In 2020 bedraagt de respectievelijke kost 985 euro (+ 0,43 %), 879 euro (- 16,6%) en 974 euro (- 30,7 %).

Hoe valt die daling te verklaren?

COVID-19, ook hier weer, is verantwoordelijk voor de vertraging van de wereldwijde economie en een daling van de vraag. Laten we niet vergeten dat zowel stookolie als aardgas onderhevig zijn aan sterke prijsschommelingen. De prijs van hout en pellets (met een jaarlijkse kost van 1.230 euro) is veel stabieler. Ook zij die verwarmen met elektriciteit kunnen tenslotte genieten van een niet te verwaarlozen daling van bijna 10%, met een factuur die daalt van 5.738 naar 5.168 euro.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼