We dachten dat ze een fout gingen begaan. We waren ervan overtuigd dat ze de klassieke toiletten volledig gingen vervangen… En toch is dat niet helemaal het geval: hoe komt het dat hangende toiletten nog niet ingeburgerd zijn?
Ze zijn modern en praktisch, want je kan er met een dweil of een stofzuiger onder, en bovendien ook nog eens ergonomisch: de installateur kan namelijk de hoogte van de zitting bepalen! Ondanks de kwaliteiten, remmen de beperkingen hun commercieel succes nog af.
1. De installatie
Dat is de eerste drempel: ze zijn een stuk moeilijker te installeren. Het reservoir is verborgen achter een muur of wand, waar niet elke klusjesman ervaring mee heeft. Als de wand niet stevig genoeg is, moet je bovendien kiezen voor een model dat op de grond vastgemaakt wordt. Tot slot vermindert het reservoir de diepte van de ruimte.
2. De prijs!
Hangende toiletten zijn met een prijs tussen de 200 en 700 euro wat duurder dan een klassiek toilet. En dan hebben we nog geen rekening gehouden met de werkuren als je beroep doet op een professional voor de installatie.
3. In geval van problemen…
Doordat het reservoir verborgen is, is het een stuk minder bereikbaar in geval van problemen of een lek. Ons advies? Voorzie een toegangsluik om je het leven niet nodeloos moeilijk te maken!