Ongewoon: Een nieuwe soort miraculeus beton die dienst kan doen als airco!

Het is een vicieuze cirkel: de opwarming van de aarde doet de vraag naar airco en dus energie stijgen. De oplossing? Dat zou wel eens een nieuw type… beton kunnen zijn!

Scott Blake

Het wetenschappelijke tijdschrift Eos noemt de betonsoort ‘miraculeus’. Het materiaal werd op punt gesteld door verschillende onderzoekscentra in Europa, en zou in staat zijn een gebouw te koelen. Karen Allacker, professor aan de KU Leuven, legt uit: “het objectief is een betonsoort op punt te stellen die meer warmte afgeeft dan ze absorbeert, met een netto afkoelend effect.”

Dit beton met een aangepaste samenstelling en structuur zou in staat zijn om infrarood uit te stralen en kouder te zijn dan zijn omgeving, zelfs tijdens een hittegolf. Dit ‘koelende’ beton, dat getest zal worden op het dak van een huis in Spanje, zou op grote schaal gecommercialiseerd kunnen worden aan een eerder lage prijs.

 

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼