Ongewoon: dit gebouw zal… 130 ton CO2 per jaar absorberen!

Steden ‘vergroenen’: het gaat bijna nergens anders over tegenwoordig! En groene torens passen op natuurlijke wijze in deze trend.

Soms hebben deze torens succes, zoals het Bosco Verticale in Milaan, maar soms… helemaal niet, zoals in China! Deze bijna afgewerkte toren in Taipei (Taiwan) moet 130 ton CO2 per jaar gaan absorberen.

De website Designboom leert ons dat het gebouw van de hand van de Franse architect Vincent Callebaut bijna afgewerkt is. Deze toren van 21 verdiepingen lijkt om zijn eigen as te draaien. En daar zijn twee goede redenen voor: het zorgt ervoor dat elk appartement kan genieten van een panoramisch zicht op de stad en meer bepaald de Taipai 101-toren. De watervalstructuur maakt het installeren van hangende tuinen mogelijk. Op dit moment worden er 23.000 bomen geplant, wat moet zorgen voor een CO2-absorptie van 130 ton per jaar!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼