Isolatiematerialen worden onbetaalbaar!

Harde tijden voor wie laat bouwen of een renovatieproject wil starten! De prijs van isolatiematerialen kent al enkele maanden een forse stijging.

De Confederatie Bouw trekt aan de alarmbel. Concreet zijn de prijzen van polyisocyanuraat (PIR in het kort) en polyurethaan (PUR), de meest gebruikte isolatiematerialen, met 25% gestegen!

De oorzaak?

  • De gezondheidscrisis die al een jaar lang de wereld treft;
  • Het feit dat de olieraffinaderijen minder benzeen produceren. Het belangrijkste bestanddeel van PIR en PUR, het product MDI, is gemaakt van… benzeen.

Geconfronteerd met deze prijsstijging, pleit de confederatie bouw ervoor dat de bevoegde instanties deze meer dan zorgwekkende stijging bestuderen, en herinnert eraan dat de prijsstijging in 2017 al zware klappen gaf aan de bouwsector.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼