Heeft u thuis te weinig ruimte? In dat geval zijn er verschillende mogelijkheden. Eén daarvan, die heel gebruikelijk is in stedelijke gebieden, is de toevoeging van een verdieping aan uw huis! Een oplossing die veel voordelen, maar ook nadelen heeft.
Het verhogen van uw woning is een logische oplossing om meer ruimte te creëren voor de bewoners. Bovendien draagt ze bij tot de betonstop op onontgonnen terrein. Om dit te realiseren, zijn er twee klassieke formules:
- De eerste is verhogen op de oude manier, d.w.z. met betonblokken en een metalen structuur. Een robuuste oplossing, relatief budgetvriendelijk, maar die zeer zwaar kan uitvallen en daardoor de stabiliteit van het gebouw in gevaar kan brengen.
- De andere oplossing is de houten structuur. Een lichte en solide oplossing, maar erg duur omdat er vaak een kraan nodig is om deze structuur naar de top van het gebouw te hijsen.
Onlangs heeft een KMO uit Louvin-la-Neuve, genaamd Bahluu, een derde oplossing gevonden. In de krant Le Soir legt CEO Arthur Salkin zijn gepatenteerde methode uit: "Ons systeem vertrekt vanuit een interieurstructuur gemaakt van houten kaders en balken. Deze worden afgesloten door gyproc scheidingswanden. Vervolgens wordt op deze scheidingswanden een speciaal beton gegoten, dat microvezels bevat. De exacte naam is monolithisch cellulair harsbeton. Het vormt een laag in één stuk, die de gehele woning omhult en meteen zijn buitenkant vormt. Dit omhulsel is zelfdragend, waterdicht, isolerend en brandwerend. »
Dit zelfdragend systeem is licht en stevig en zit wat de prijs betreft op het niveau van de markttarieven. Maar Arthur Salkin verduidelijkt dat het "goedkoper uitkomt door de hoge energieprestaties." Inderdaad, deze formule zou een zeer hoog isolatieniveau bereiken, hoger dan een passief gebouw!