De notarissen lanceren Izimi, een gratis digitale kluis

De Belgische notarissen lanceren Izimi, een “digitale kluis” die voor elke burger beschikbaar is, en waarin je in alle veiligheid je persoonlijke en belangrijke documenten kan bewaren.

Met de lancering van Izimi zetten Belgische notarissen een nieuwe stap in de richting van digitalisering en optimalisering van de diensten die zij aan burgers verlenen. Izimi kan je beschouwen als een persoonlijke digitale kluis waar iedereen zijn belangrijke documenten op een gecentraliseerde en veilige manier kan bewaren: paspoorten, diploma’s, documenten met betrekking tot de aankoop van een woning, kredietaktes, verzekeringscontracten voor je woning…

“Gemakkelijk en aangenaam in gebruik”

Dit platform is ontworpen om gemakkelijk en aangenaam te zijn in het gebruik. Mensen die zich registreren, kunnen hun persoonlijke documenten sorteren volgens bestaande sjabloon van categorieën. Maar binnenkort zullen mensen ook hun eigen categorieën kunnen maken. "Deze kluis is veel meer dan enkel een digitaal platform voor de veilige opslag van belangrijke documenten. Het is ook een manier om persoonlijke informatie veilig te delen met de mensen die je zelf kiest. Als dit platform goed gebruikt wordt, kan het veel zorgen van burgers en hun naasten verlichten. Notarissen kunnen de dossiers van hun cliënten efficiënter voorbereiden en burgers worden op de hoogte gehouden van juridische ontwikkelingen die hun vermogen of eerder ondertekende contracten beïnvloeden. Izimi geeft de eigenaars van de kluizen gemoedsrust", zegt Philippe Bosseler, voorzitter van Fednot.

Hoewel Izimi nu al toegankelijk is, zal de dienst later dit jaar zijn mobiele applicatie uitrollen. Als je wil, kan je nu al je sinds 2015 geregistreerde documenten bekijken via www.izimi.be, je eigen kluis maken, en ook documenten in Izimi uploaden en delen met je familie, kennissen of zelfs je notaris. Deze service is 100% gratis!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼