Snugr: een Belgische innovatie waarmee je verwarmingsfactuur met 40% daalt!

Stamt de manier waarop we ons huis verwarmen nog uit de prehistorie? Het is goed mogelijk dat de recentste uitvinding van een kleine, Belgische start-up onze relatie met de chauffage sterk zal veranderen!

Snugr: dit op het eerste gezicht barbaarse woord betekent een oplossing voor het beheer en de optimalisatie van verwarming, schrijven onze confraters van Geeko. Er is sprake van grote besparingen, een groter comfort en respect voor het milieu. Nogal een programma dat ontwikkeld werd door de twee oprichters van het bedrijf 4INCH, namelijk Jérôme Vermaelen en Xavier Hang.

Eén thermostaat? Een fout!

Momenteel zijn heel wat huizen uitgerust met een thermostaat. De beperking van die oplossing is dat wanneer de thermostaat een ideale temperatuur meet, alle radiatoren stopzet. Dat betekent dat sommige ruimtes te warm kunnen zijn en anderen te koud, want de oppervlakte en de isolatie is niet in alle ruimtes van het huis gelijk!

De oplossing?

Slimme ventielen op de radiatoren. Die doosjes communiceren met elkaar en met de verwarmingsketel via radiosignaleren in plaats van WiFi. Het beheersysteem dat ontwikkeld werd analyseert verschillende factoren, zoals de thermische inertie van de verschillende ruimtes, binnentemperatuur, buitentemperatuur, … en bepaalt zo het beste moment om de radiatoren in te schakelen.

B2B

Snugt spreekt niet enkel particuliere verblijven aan, maar ook de B2B-markt, waaronder publieke gebouwen, kantoorgebouwen, scholen… Verwarming die geprogrammeerd kan worden via een tablet, een smartphone of computer. Voor een bedrijf zou dat kunnen betekenen dat een vergaderruimte enkel wordt verwarmd tijdens de vergadering, en niet constant. De ontwikkelaars kondigen een besparing tot 40% op de verwarmingsfactuur aan, door bijvoorbeeld te vermijden dat ongebruikte ruimtes verwarmd worden.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼