Mila: “moet ik je uitleggen hoe je je huis isoleert met noppenfolie?”

Zoals zoveel mensen heb ik altijd al gehouden van noppenfolie. De luchtbubbels voelen ontploffen tussen je vingers, wat een zaligheid! En dat geluid, daar word ik gelukkig van! Nochtans zijn er betere dingen die je kan doen met die bubbelplastic…

bubble wrap insulation

Je weet het misschien niet, maar het is een geweldig isolatiemateriaal. Als je het tegen je ramen zet, bespaar je geld! De luchtkussentjes vormen een uitstekende barrière tegen de kou. De plastic warmt dan weer snel op. In elk geval kan je dus met het gebruik van dit isolatiemateriaal 3 tot 5 graden winnen. Helemaal niet verwaarloosbaar! Het is ook zo eenvoudig als maar kan.

Knip het plastic op dezelfde maat als het glas en spuit water op het oppervlak van het raam. Leg de noppenfolie gewoon op het bevochtigde glas en druk het dan aan om te zorgen dat het blijft plakken. Maar in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, moet je de folie met de belletjes op het raam aanbrengen, met de gladde kant naar binnen. En voor extra veiligheid kan je de randen van de folie met plakband tegen het raamkozijn kleven.

Wat zullen de buren zeggen?

Nu ja, je moet toegeven dat je niet zomaar alle ramen in je huis met noppenfolie kan bekleden zonder over te komen als psychopaat. afgescheiden van de wereld. Je huis heeft er ongetwijfeld al meer verwelkomend uitgezien! Maar toch: voor de dakramen op zolder, de ramen in de toiletten, het washok, of andere kamers waar je niet de hele tijd woont, kan dit een heel goed idee zijn! Het is ook ideaal om je serre mee te isoleren! Denk er maar eens over na!

En wanneer de zon en zachtere temperaturen terugkeren, kan je alles verwijderen zonder het minste spoor na te laten!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼