Zonnepanelen: gereduceerd BTW-tarief!

De ministerraad heeft groen licht gegeven voor het Koninklijk Besluit dat de BTW op fotovoltaïsche zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers verlaagt naar 6%.

Deze maatregel maakt deel uit van het energie-akkoord dat de Vivaldi-coalitie vorige week bereikte. De verlenging van de verlaagde BTW op afbraak en wederopbouw tot 2023 is ook in het besluit opgenomen. De BTW-verlaging werd van kracht op 1 april 2022 en loopt tot 31 december 2023 voor woningen die minder dan 10 jaar oud zijn. Voor oudere woningen is het verlaagde tarief al van kracht.

Het doel van deze maatregel is om de Belgen een handje te helpen bij het energiezuinig maken van hun woningen. "Voor veel huishoudens is meedoen aan de energietransitie nog het minste van hun zorgen. Maar het is de enige manier om de energierekening structureel te verlagen," zei Minister van Financiën Vincent Van Peteghem in een persbericht.

De energie die we zelf produceren of die we niet gebruiken, is de goedkoopste energie. Door de BTW te verlagen wil de federale regering het gebruik van dit soort oplossingen aanmoedigen. Dit zal de energietransitie versnellen en de energie-afhankelijkheid van het buitenland beperken.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼