EPB-certificaat: dit zijn de goede en slechte leerlingen in België!

Zijn Belgische huizen echt beter geïsoleerd dan 10 jaar geleden? In welke regio’s zitten de goede en slechte leerlingen van de klas?

Volgens een studie van de Belgische Nationale Bank is de gemiddelde EPB-score van verkochte huizen de laatste tien jaar aanzienlijk verbeterd in Wallonië en Vlaanderen, waar de score met respectievelijk 90 kWh/m2 en 70 kWh/m2 is gedaald. In Brussel daalde de gemiddelde EPB-score met 30 kWh/m2. In absolute cijfers is de gemiddelde EPB-score echter nog steeds iets hoger in Wallonië (425 kWh/m2) dan in Vlaanderen (410 kWh/m2) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (393 kWh/m2).

"De energetische kwaliteit van zowel huizen als appartementen zal aanzienlijk moeten blijven verbeteren om de Europese klimaatdoelstelling van een energie-efficiënt gebouwenbestand met een gemiddelde EPB-score van 100 kWh/m2 te halen tegen 2050," zegt de NBB, die van mening is dat de oorlog in Oekraïne en de Europese wens om minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen de golf van renovaties "zou kunnen versnellen".

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼