Hypothecaire leningen: een nieuw record! Maar er zijn ook tekenen van vertraging…

In het eerste trimester van dit jaar werden bijna 68.000 contracten voor hypothecaire leningen afgesloten. Dat is zonder twijfel een nieuw record!

Het totaalbedrag voor de hypothecaire leningen die tijdens het eerste kwartaal werden afgesloten (herfinanciering niet meegerekend) bedroeg meer dan 11 miljard euro, wat overeenkomt met een stijging van ongeveer 4,5% ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. Dat maakte de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK) bekend. Het bedrag van de kredieten ligt iets meer dan 17% hoger dan in dezelfde periode in 2021.

"2022 is ook begonnen met een sterk eerste kwartaal. Nooit eerder heeft de sector in het eerste kwartaal zoveel hypothecaire leningen toegekend. Wat de kredietaanvragen betreft, zien we al enkele maanden een daling, wat kan wijzen op een stabilisatie of een toekomstige daling," benadrukt de secretaris-generaal van de BVK, Ivo Van Bulck.

Het klopt dat de hypothecaire rente in de eerste drie maanden van het jaar aantrekkelijk bleef. De laatste weken zijn de rentevoeten echter aan het stijgen.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼