Een waterkoker ontkalken: zo ga je te werk

Hoe meer een waterkoker verkalkt is, hoe meer bacteriën en vervuilende stoffen bij verzamelt en hoe meer energie hij verbruikt. Vergeet hem dus niet te ontkalken!

Of hij nu van plastic, roestvrij staal of koper is, het ontkalken van een waterkoker doe je steeds op dezelfde manier. En de methode kan niet eenvoudiger zijn! Je hoeft alleen maar een ruime liter water te koken met een middel dat kalkaanslag aanpakt, en vervolgens het apparaat drie of vier keer af te spoelen om alle resten te verwijderen.

Als de eerste ontkalkingsbeurt niet alle kalk uit de waterkoker heeft verwijderd, kook je na de eerste spoeling een tweede keer water, zonder ontkalkingsproduct, om er zeker van te zijn dat er geen spoor van ontkalker meer in zit.

Welk product moet ik gebruiken?

Hoewel er chemische producten zijn die speciaal ontwikkeld zijn om te ontkalken, zoals citroenzuurpoeder, werkt witte azijn ook.

  • Kook 5 kopjes zuiver water met 1 kopje witte azijn,
  • Spoel
  • Kook een liter zuiver water.
  • Spoel één of twee keer, en je taak zit erop!

Als je geen azijn bij de hand hebt, kan je ook zuiveringszout gebruiken. Het zal net zo doeltreffend zijn.

Hoe vaak moet ik ontkalken?

Je kan best eens om de veertien dagen ontkalken, vooral als je huis niet voorzien is van een waterontharder. Bedenk dat een schone waterkoker een langere levensduur heeft en je zuiverder kokend water krijgt zonder onaangename smaak!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼