Stookoliecheque van € 225: zo krijg je hem

Sinds donderdag 7 juli kunnen particulieren die verwarmen met stookolie of propaan een aanvraag indienen voor een premie die oploopt tot € 225. Hoe krijg je die? Dit is de procedure die je moet volgen!

Christin Hume

Het is één van de belangrijkste maatregelen die de federale regering neemt om de dramatische stijging van de energiekosten te compenseren. De stookolie- en propaancheque, die oorspronkelijk € 200 zou bedragen, werd in mei opgetrokken tot € 225. De maatregel is nu officieel van start gegaan. Een eenmalige toelage (dit bedrag wordt slechts éénmaal aan de aanvrager toegekend) die veel Belgen zou moeten helpen die zich met stookolie verwarmen, ongeveer één op de vijf huishoudens!

Online formulier

Sinds donderdag 7 juli kunnen particulieren hun aanvraag indienen via een online formulier op de website van de FOD Economie, of via een papieren formulier dat verkrijgbaar is bij je stookolieleverancier, maar ook bij de lokale overheden en de FOD Economie.

Om fraude te voorkomen en ervoor te zorgen dat er slechts één aanvraag voor de hoofdverblijfplaats wordt ingediend, moet een reeks gegevens worden ingevuld, zoals het adres en het rijksregisternummer. Een kopie van de factuur voor de aankoop van stookolie en een betalingsbewijs moeten ook meegestuurd worden. Zodra het op 7 juli van dit jaar online ging, kreeg het platform waar burgers hun aanvraag kunnen indienen af te rekenen met een overrompeling. Deze premie geldt zowel voor particulieren als voor mede-eigendommen.

Het formulier kan gedownload worden door hier te klikken.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼