“Solar Roof”: komt het zonnedak van Tesla naar Europa?

In Europa is het nog altijd wachten op het 5 jaar geleden in Amerika op de markt gebrachte “Solar Roof” van Tesla, ondanks heel wat aankondigingen van Elon Musk… Zullen we het ooit te zien krijgen bij ons?

Tesla

We keren terug naar 2016. Elon Musk, de charismatische baas van Tesla en toevallig ook de rijkste man op de planeet, kondigde een "revolutionair" dakproject aan: het ‘Solar Roof’. Het dak is gemaakt van uiterst slijtvaste zonnepannen. Op papier zijn er heel wat voordelen:

  • de esthetiek blijft intact: geen enkel fotovoltaïsch paneel ontsiert het uitzicht van je huis, de dakpannen zijn verantwoordelijk voor de productie van elektriciteit;
  • drie keer slijtvaster dan traditionele dakpannen en gaat dus langer mee;
  • een winstgevende investering op lange termijn.

Elon Musk zette fors in op zijn zonnedaken, maar ze sloegen niet zo goed aan als hij gehoopt had: de reden was een vrij hoge prijs (€ 220/m² bij de lancering) en enkele kwaliteits– en installatieproblemen bij de eerste klanten. De marktlancering in Europa was beloofd voor 2020, maar we wachten er nog steeds op! De pandemie is ondertussen voorbij, maar Elon Musk is het gewend om straffe uitspraken te doen die niet altijd een vervolg krijgen… Kortom, ook in 2022 wordt ons verteld wordt dat de commercialisering nakend is, vooral omdat Tesla’s Europese websites toch over dit dak communiceren… zonder het echter te koop aan te bieden.

Als je een zonnedak wil, bieden veel Europese bedrijven uitstekende zonnepannen aan. Deze oplossing is echter vooral geschikt voor mensen die hun dak renoveren of die aan het bouwen zijn.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼