In het gezicht van recorddroogte, bescherm uw tuin met druppelirrigatie. Eenvoudig en economisch, ontdek hoe u het installeert.
De recorddroogte die we op dit moment meemaken is een ramp voor het milieu: naast het watergebrek, verwoeste gewassen en de veestapel en andere dieren die lijden, kan de droogte ook schade toebrengen aan je planten en je moestuin.
Om te voorkomen dat je planten door deze droogte verwoest worden, zijn er verschillende oplossingen. Eén van de meest doeltreffende en zuinigste is druppelbevloeiing. Het idee? De wortels van je planten water geven met een druppelsysteem aan de oppervlakte. Om dit soort systemen te installeren hoef je niet voor Elon Musk gewerkt te hebben of een tuinarchitect te zijn…
Wat je nodig hebt zijn bewateringsslangen: een hoofdslang die op de (regen)waterkraan wordt aangesloten, verbindingsstukken en slangen die naar je verschillende te begieten planten leiden. Voor het eigenlijke besproeien kies je voor druppelaars. Het debiet ervan kan je uiteraard aanpassen aan de behoeften van je planten. Tenslotte kan je altijd een programmeerbare timer installeren aan je kraan om de beste bewateringstijden te kiezen.
Voor een kamerplant kan je gaan voor een druppelsysteem dat verbonden is met een plastic fles. Voor je dat doet, snij je de bodem van de fles af zodat je hem met regenwater kan vullen. Dit systeem is relatief efficiënt en kan beschouwd worden als een back-up oplossing bij langdurige afwezigheid. Het voordeel is dat het je maar een paar euro kost.