Energiecrisis : Belgen trekken liever naar het zuiden om de energiefactuur te laten dalen!

In plaats van deze winter een fortuin uit te geven aan verwarming, verkiezen heel wat Belgen een originelere oplossing: naar zonnigere oorden trekken!

John Fornander

Verschillende touroperators hebben inderdaad gemerkt dat heel wat Belgen de winter liever in een warmere en zonnigere regio in Europa doorbrengen dan hun woning te verwarmen. Het gaat niet enkel om gepensioneerden, maar ook om werkenden die een uitvalsbasis zoeken. Sommige bedrijven bieden de mogelijkheid om vanuit het buitenland te werken.

Sommige touroperators zien zelfs een verdubbeling van het aantal aanvragen voor verblijven van meer dan 3 weken ten opzichte van vorig jaar. De vereniging van Belgische touroperators (ABTO) bevestigt die trend: “Belgen zijn slim. Als ze hun verwarming gedurende enkele weken kunnen uitschakelen, zullen ze dat doen”, zegt woordvoerder Pierre Fivet. Volgens hem is eenzelfde gedrag te zien bij het Duitse klantenbestand.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼