Stookolie: moet je nu bijvullen?

Door het jojo-effect in de prijzen van fossiele brandstof, is het moeilijk om een beslissing te nemen. Wat is het beste moment om stookolie te bestellen? Vul je je vat beter in één keer helemaal of doe je beter verschillende kleine bestellingen?

Volgens een studie van Sudpresse is het voordelig om het vat nu te vullen: ook al stijgen de prijzen weer, ze hebben nog niet de enorme toppen bereikt van enkele weken geleden. Bovendien zijn er geen tekorten bij de verschillende leveranciers en zijn de wegen vrij. Het zou dus kunnen dat de vraag zal stijgen nu de winter in aantocht is, waardoor de wachttijden oplopen.

Vul je je vat beter in één keer?

Volgens mazoutonline.be “is die vraag niet meer van tel: door de crisis hebben klanten steeds meer moeite om grote bestellingen te plaatsen”. Er zijn niet veel oplossingen: ofwel krijgt de klant een betaling in schijven aangeboden door de leverancier, ofwel bestelt hij een kleinere hoeveelheid mazout. In dat laatste geval is er natuurlijk een risico dat het uiteindelijk duurder zal uitvallen, want de klant zal niet kunnen genieten van de korting voor grote bestellingen. Daarnaast is er ook een risico dat de levertermijnen langer worden en dat de brandstofprijzen weer de hoogte ingaan. Het is echter extreem ingewikkeld om hierover uitspraken te doen. In elk geval zijn de leveranciers het erover eens dat er geen tekorten zullen zijn!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼