Video | Mila: “Maak je bijverwarming voor een paar euro!”

Wil je een beetje opwarmen? Zonder de thermostaat te verhogen, of een kampvuur te maken in het midden van de woonkamer? Dat kan! Ja, ja! En met weinig materiaal bovendien. Het idee? Maak een stralingsverwarming om de temperatuur te verhogen.

Het concept kan worden gerealiseerd met elke keramische pot. Terracotta potten, die je meestal in de tuin gebruikt, zijn perfect. Je hebt er twee nodig, van verschillende groottes. Maar als je een tajineschotel hebt, is het nog leuker: zo combineer je het nuttige met het aangename. De mooie kleuren op je buffet zijn dan een bonus.

Je moet het deksel van de tajineschotel voorzichtig hanteren en een gat maken in het bovenste deel van de kegel. Maak het zo groot als een muntstuk van twee euro. Dit is waar de warme lucht (die onvermijdelijk opstijgt) zal ontsnappen. Nog steeds zeer voorzichtig boor je in de randen van het deksel om 3 schroeven te plaatsen, waarbij je ervoor zorgt dat je twee centimeter vrij laat. Dus wanneer je het deksel op de basis laat rusten, blijft er een ruimte over waardoor verse omgevingslucht zal binnenstromen.

Je neemt dan een klein potje terracotta en je bevestigt ook 3 grote schroeven aan de rand, als poten waarop het ondersteboven zal rusten. Het gat waar het water van de planten doorheen stroomt zal gedicht moeten worden. Twee ringen en moeren die op een staaf zijn geschroefd volstaan.

Het apparaat is klaar!

In het midden van de tajineschaal zet je nog 3 theelichtjes tegen elkaar. Je steekt ze aan en legt er bovenop het kleine terracotta potje. Door de drie lange schroeven is het een beetje verhoogd tegenover de vlammen van de kaarsen.

Het enige wat je nog hoeft te doen is voorzichtig het deksel van de tajineschaal er bovenop te plaatsen, zodat ze de warmte van de kaarsen opslaat. Je hebt dan zo een echte bijkachel gemaakt! De tajineschaal zal dan letterlijk de kamer bestralen. En je zal zien: het is indrukwekkend! De temperatuur rond het toestel klimt op tot 60 graden. Pas vooral op voor kleine kinderhandjes in de buurt!

Twee of drie stralingsverwarmers en je woonkamer zullen nog beter zijn. Je kunt zelfs een beetje water in de bodem van de schaal gieten, tot halverwege de warme kaarsen, en er een paar druppels etherische olie aan toevoegen. Dit maakt het mogelijk om de droge lucht een beetje te bevochtigen en de kamer zachtjes te parfumeren.

En nu maar met zijn allen genieten!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼