Energiecrisis: zal de Belg blijven telewerken?

Telewerken werd tijdens de gezondheidscrisis massaal aangemoedigd, maar wordt nu door veel werknemers weer in twijfel getrokken: inderdaad, met de hoge energieprijzen is thuis blijven werken duur geworden!

Linkedin Sales Solution

De huidige energieprijzen dwingen bijna één op de drie Belgen om hun werkgewoonten te veranderen, volgens een studie uitgevoerd door Silversquare, een bedrijf dat gespecialiseerd is in coworking spaces. Van de ondervraagden is de helft van plan om vaker terug te keren naar kantoor, terwijl 3 op de 5 zou kiezen voor coworking en zelfs zou willen dat hun werkgever deze oplossing ondersteunt.

Hoeveel Belgen telewerken?

Een derde (32%) van de Belgen werkt minstens één dag per week thuis, volgens recente gegevens van de FOD Mobiliteit, Dat is 4 keer meer dan in 2018. Thuisblijven om te werken levert echter ook een hogere energierekening op. "Telewerken is nu inderdaad duur", bevestigt Silversquare.

Volgens de studie, uitgevoerd bij duizend mensen eind september, wil bijna één op de drie Belgen (28%) zijn werkgewoonten aanpassen vanwege exorbitante energieprijzen. De verschillen tussen de regio’s zijn ook vrij groot: bijna de helft van de Brusselaars (44%) is van plan om hun gewoonten te veranderen, en respectievelijk 23% en 31% voor Vlaanderen en Wallonië.

Waarom meer Brusselaars?

Het bedrijf dat gespecialiseerd is in coworking spaces verklaart de Brusselse trend door het feit dat de sectoren van activiteit die in de hoofdstad aanwezig zijn, het over het algemeen gemakkelijker maken om je werkgewoonten te veranderen. Er is inderdaad meer kantoorwerk vergeleken met industrie.

Vooral jongeren willen terug naar kantoor!

Van de Belgen die hun manier van werken zullen veranderen, is 51% van plan om vaker terug te keren naar kantoor, om hun huis niet te hoeven verwarmen (63% in het noorden van het land, 35% in het zuiden en 46% in de hoofdstad). Hoe jonger de bevolking, hoe meer ze van plan zijn om naar kantoor te gaan.

Daarnaast zou 61% van de respondenten kiezen voor coworking als een alternatieve oplossing, als het hen door hun werkgever zou worden aangeboden, en 62% gaat zelfs zo ver dat ze eisen dat deze oplossing door hun werkgever wordt ondersteund.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼