Je huis wazig maken op Google Maps: waarom? En hoe?

Leer hoe je je huis op Google Maps kunt vervagen voor betere online privacy. Stap-voor-stap handleiding.

De moderne technologie zorgt ervoor dat ons leven steeds meer te kijk staat online. Heel wat diensten, zoals Google Maps, kunnen bijvoorbeeld beelden van je huis tonen op het internet, wat vervelend kan zijn voor wie veel belang hecht aan zijn privacy. Maar er is een eenvoudige oplossing om je huis te camoufleren op Google Maps: het wazig maken. Maar hoe doe je dat? En is het een goed idee?

Wazig maken of niet? Dat is de vraag…

Google Maps is een geweldig instrument waarmee iedereen overal op de planeet kan reizen. Voor de meer georganiseerde zielen onder ons zorgt het er ook voor dat je locaties kan verkennen voordat je naar een onbekende bestemming vertrekt. Het kan echter ook door de verkeerde mensen worden gebruikt: inbrekers kunnen online op verkenning gaan en inschatten wat er te rapen valt door bijvoorbeeld de voor de garage geparkeerde voertuigen te beoordelen.

Sommige cybercrime-experts leggen ook uit dat deze gegevens gebruikt kunnen worden door hackers, die de controle over je apparaten kunnen overnemen en eventueel losgeld kunnen eisen. Maar door je huis wazig te maken, vertel je hackers en andere inbrekers echter ook… dat je iets potentieel interessants te verbergen hebt.

Wil je het toch doen, weet dan dat het bijzonder eenvoudig is:

  1. Open Google Maps op je computer of smartphone/tablet.
  2. Zoek je adres en klik op de afbeelding met je huis.
  3. Klik op de drie verticale stippen in het zwarte kader linksboven.
  4. Kies "meld een probleem".
  5. Plaats je huis in het rode kader
  6. Vraag om je huis wazig te maken
  7. Geef je e-mailadres op

Binnen enkele dagen is je huis wazig gemaakt op Google Maps!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼