Hypothecaire kredieten: in vrije val!

Het aantal toegekende hypothecaire kredieten in België is gevoelig gedaald in februari!

L’Echo en De Tijd rapporteren over de laatste cijfers van de Nationale Bank: met 16.165 nieuwe hypothecaire leningen heeft februari 2023 het laagste maandelijkse cijfer sinds 2007, jaar waarin de Centrale voor Kredieten aan Particulieren gegevens is beginnen te verzamelen. Het vorige dieptepunt werd bereikt in januari.

Tijdens de eerste twee maanden van dit jaar werden er zo slechts 32.600 hypothecaire kredieten toegekend, een cijfer dat de helft lager ligt dan het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar.

Het lage aantal kredietopeningen is een bijkomende teken van de afkoeling van de vastgoedmarkt. De Federatie van het Notariaat benadrukte recentelijk nog de inzakking van de markt. In het vierde kwartaal van 2022 zijn de woonprijzen iets gedaald ten opzichte van de drie kwartalen ervoor. Vorig jaar is het aantal transacties met meer dan 7% gedaald in het tweede kwartaal.

 

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼