40 % van de Belgen negeert de EPC-score van hun pand!

Verzekeringsmaatschappij AG Insurance heeft in het kader van Batibouw een onderzoek gevoerd naar de energieprestaties van onze woningen. En dat leidde tot een aantal interessante vaststellingen.

AG Insurance maakte van de Batibouw-beurs gebruik om een groot onderzoek te organiseren naar de energieprestaties van onze woningen. In deze crisistijden is het terugdringen van het energieverbruik voor de meeste landgenoten een prioriteit geworden. Maar ondanks deze context aarzelen veel mensen nog om de stap te zetten om de isolatie van hun woning te verbeteren.

Ter herinnering: Europa wil tegen 2050 koolstofneutraal zijn, maar op dit moment zijn we nog ver van dat doel verwijderd, heel ver zelfs. Uit de studie blijkt immers dat "slechts 16% van de respondenten aangaf dat hun huis al een EPC-score van A+ of A heeft," zegt AG Insurance. Het bedrijf voegt er nog aan toe dat "42% van de Belgen de EPC-score van hun woning niet eens kent". Als ze die score wel zouden kennen, zouden dat mensen kunnen aanmoedigen om de nodige maatregelen te nemen om zo de energieprestaties van de Belgische woningen te verbeteren.

Dilemma voor heel wat mensen

Hoewel veel Belgen natuurlijk voorstander zijn van beter geïsoleerde woningen, worden velen afgeschrikt door de kosten van de werken die daarmee gepaard gaan. Wie het zich kan veroorloven om de nodige ingrepen te doen, zegt dat vooral om financiële redenen te doen. 34% van de ondervraagden wordt gedreven door energiebesparingen. 33% zegt dan weer dat ze vooral gemotiveerd worden door ecologische overwegingen. 22% verklaart tenslotte minder afhankelijk te willen worden van hun energieleverancier.

 

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼