BTW op gas en elektriciteit: eindelijk goed nieuws!

Goed nieuws voor alle Belgische huishoudens, maar ook voor de bedrijven in ons land! De Kamer heeft op donderdag 23 maart groen licht gegeven om de BTW-verlaging op elektriciteit en gas van 21 naar 6 % definitief te maken. Die verlaging is van kracht sinds 1 april, in het kader van de accijnshervorming.

Kwon Junho

Ter herinnering: de BTW op gas en elektriciteit werd sinds meer dan een jaar tijdelijk verminderd naar 6 %. Oorspronkelijk ging het om een tijdelijke maatredel om de energiefactuur te verkleinen, die door toedoen van het conflict in Oekraïne en de beperking op de import van Russisch gas geëxplodeerd was. Sinds 1 april wordt dit tarief van 6 % dus permanent en automatisch toegepast door je energieleverancier.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼