RENOLUTION-premies: waar staan we vandaag?

Om de isolatie en renovatie van gebouwen in Brussel aan te moedigen, bieden de RENOLUTION-premies een duwtje in de rug. Een niet te ontkennen financiële tussenkomst die steeds meer Brusselaars weet te overtuigen!

Wil je je pand in Brussel renoveren? Prima idee, zeker in de huidige context. Isoleren is in dat kader een onmisbare oplossing om je energieverbruik te verminderen. En dankzij de RENOLUTION-premies kan je mooie besparingen, tot zelfs 50%, doen op je werken!

Deze premies dekken verschillende domeinen (gevel, dak, verwarming, …) en zijn bestemd voor eigenaars die in hun eigen pand wonen, maar ook voor verhuurders, huurders, mede-eigenaars en bedrijven en handelszaken. Het geheel kan gecombineerd worden met een ECORENO-krediet met gunstige rente en met gemeentelijke premies.

Alles in één

Sinds 1 januari 2022 zijn al de oude energie-, renovatie- en gevelpremies samengevoegd in de RENOLUTION-premies. Twee assen die afhankelijk zijn van twee verschillende Brusselse organisaties en dus twee afzonderlijke budgetten. Energiedossiers van burgers worden behandeld door Leefmilieu Brussel, terwijl al de andere werken (gevel, uitbouw, …) behandeld worden door Urban Brussels. Voor 2023 heeft Leefmilieu Brussel een uitgebreid budget van 42 miljoen euro, maar het budget van 11 miljoen dat aan Urban Brussels werd toegekend is, is bijna uitgeput. Het kabinet van minister Vervoort is momenteel op zoek naar oplossingen om te beantwoorden aan de vraag van burgers…

Al de dossiers worden door burgers ingediend via Irisbox, het elektronisch loket van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit unieke loket werd ontwikkeld om de administratieve processen te uniformiseren en te vereenvoudigen. Het genereert, onder andere, bepaalde administratieve documenten, helpt je met de samenstelling van je dossier, simuleert premies en wisselt documenten uit tussen de twee bevoegde administraties, namelijk Leefmilieu Brussel en Urban Brussels.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼