EPC-attest verplicht in 2025 voor alle Brusselse woningen

Vanaf 2025 wordt het EPC-attest verplicht voor alle woningen in Brussel. Momenteel en tot 2025 moeten enkel verhuurde of verkochte woningen een EPC-attest hebben.

Maar dit zal in 2025 veranderen, omdat dan elke woning (inclusief mede-eigendom) in het bezit moet zijn van zijn EPC-certificaat, zelfs buiten elke vastgoedtransactie. Dit is een enorme markt, aangezien naar schatting slechts 30% van de daken geïsoleerd is en dat bestaande gebouwen gemiddeld een score D, E tot G hebben.

Tot op heden heeft het EPC-certificaat slechts een informatief doel over het energieverbruik van een woning.

Het Gewest streeft naar een C-score tegen 2050, dat wil zeggen dat bijna 600.000 woningen moeten worden herbekeken vanuit het oogpunt van hun energieverbruik.

Het EPC-certificaat 2025 bevat een lijst van 5 prioritaire werken die moeten worden uitgevoerd om de EPC-score te verbeteren:

  • vloerisolatie;
  • dakisolatie;
  • isolatie van buiten- en binnenmuren;
  • installatie van zonnepanelen,
  • vervangen van ramen;
  • vervangen van verwarmingsketel

Het doel is om tegen 2050 alle 5 de werken te hebben voltooid, met een verplichting om uiterlijk vanaf 2030 er om de 5 jaar één uit te voeren.

Goed om te weten: het is goedkoper om een verbouwing te doen die al deze items tegelijk aanpakt. Dan is er maar één werf nodig en de energiebesparingen zullen sneller voelbaar zijn!

Een interessant alternatief is een nieuwe energie-efficiënte en milieuvriendelijke sleutel-op-de-deur verbouwing van TEAM construct. Onze verkoopadviseurs begeleiden u hierbij en beantwoorden al uw vragen, op afspraak op 02/556.47.64

Ik wil graag meer informatie

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼