Innovatie: het rendement van je zonnepanelen optimaliseren met… software

Een Fransman heeft intelligente software ontwikkeld om de productie van zonnepanelen te optimaliseren.

Giorgio Trovato

Jean-Jacques Filby, die in het Franse Juvigny-Val-d’Andaine woont, investeerde in een fotovoltaïsch systeem met ongeveer veertig zonnepanelen. Hij merkte echter al snel schommelingen in de productie, wat extra kosten met zich meebracht.

Om dat te counteren, ontwierp de in computerprogrammatie geïnteresseerde man de toepassing ‘SWOpti’. In tegenstelling tot andere optimalisatiesoftware, die gebruik maakt van algemene weersvoorspellingen, vertrouwt SWOpti op intelligente sensoren om de energieproductie en het energieverbruik in realtime te analyseren.

Om de vijf seconden analyseert SWOpti de stroomproductie van de panelen, het verbruik van de woning en de energie die wordt uitgewisseld met de leverancier. Op basis van deze gegevens past het systeem het stroomverbruik aan, waardoor de efficiëntie van de installatie wordt geoptimaliseerd.

Filby is zich bewust van het potentieel van zijn uitvinding en is van plan om SWOpti op de markt te brengen via zijn bedrijf ‘JJF Services’, om zo eigenaars van zonnepanelen toegang te geven tot deze innovatieve oplossing.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼