Droom je ervan om jezelf goed te zien in de badkamerspiegel, maar is die altijd beslagen door condens? Weet dan dat er condensvrij spiegels bestaan. Te duur? Of gewoon geen zin om van spiegel te veranderen? Gelukkig is bestaat er ook de technologie van de ‘anti-condensfolie’ die je kan helpen.
Hoe werkt het?
Anti-condensfolie is een dunne zelfklevende film die tegen de achterkant van het glas wordt bevestigd. Het werkt simpelweg door het oppervlak van het glas te verwarmen om zo condensatie te voorkomen. Dat is mogelijk dankzij een eenwoudige elektrische aansluiting, vaak via een standaard stopcontact of een verlichtingsarmatuur.
Hoeveel kost het?
Als je je afvraagt wat dat je zal kosten, weet dan dat anti-condensfolie betaalbaar is. Je vindt er al vanaf 15 euro per stuk. Iedereen kan het aanbrengen, en dat duurt slechts een paar minuten. Bovendien maakt het lage energieverbruik het ook op de lange termijn een goedkope oplossing.
Waarom kiezen voor anti-condensfolie?
- Snelle efficiëntie: Dankzij zijn werking op stroom, overbrugt de film snel temperatuurverschillen, en vermijd je op die manier condensvorming.
- Makkelijke plaatsing: Omdat hij zelfklevend is, kan je de film rechtstreeks op het glas aanbrengen, zonder hulp van een professional.
- Veiligheid: Er is geen enkel risico op stroomverlies, en wanneer de spiegel zou breken, houdt de film de stukken glas samen.
- Discretie: Eens aangebracht is de film niet meer zichtbaar, waardoor hij geen invloed heeft op de look van je interieur.
- Comfort: Condens is verleden tijd!
Nadelen?
- Beperkte levensduur: Na verloop van tijd kan de folie zijn efficiëntie verliezen, wat betekent dat hij vervangen moet worden.
- Gevoelig voor krassen: Sommige folies kunnen gevoelig zijn voor krassen, wat een invloed kan hebben op hun uitzicht en werking.
- Plaatsing: Hoewel de plaatsing over het algemeen eenvoudig is, kan een slechte plaatsing zorgen voor luchtbellen of een slechte uitlijning, wat de efficiëntie van de film kan verminderen.