Energierevolutie: een geothermische batterij!

De aardwarmte ten dienste van de energievoorziening: Sage Geosystems ontwikkelt een… ondergrondse batterij!

electricity
Matthew Henry

Sage Geosystems Inc. heeft onlangs de betrouwbaarheid en rendabiliteit aangetoond van de EarthStore™, het ondergrondse energieopslagsysteem van het bedrijf. Deze technologie, die gebruik maakt van de aardwarmte, belooft een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we energie opslaan en gebruiken.

Een revolutionaire energieopslag

Het EarthStore™-systeem van Sage is ontworpen om op korte of lange termijn energie op te slaan. Resultaten tonen aan dat deze technologie niet enkel qua kosten kan concurreren met lithium-ion batterijen, waterkrachtcentrales en aardgascentrales, maar die zelfs kan overtreffen. Sage heeft ook aangetoond dat hun systeem 200 kW kan produceren gedurende meer dan 18 uur of 1 MW gedurende 30 minuten, wat een ongekende flexibiliteit in energieopslag biedt.

Een zeer hoog rendement!

Naast de opslagcapaciteit maakt EarthStore™ gebruik van de druk van de ondergronds gestockeerde vloeistof, die wordt versterkt door de warmte van de geologische formatie. Deze unieke combinatie zorgt voor een indrukwekkend ondergronds rendement, variërend tussen de 88 en 94%, met een geschatte cyclusefficiëntie tussen de 70 en 75%.

Een groene en duurzame oplossing?

Sage Geosystems, een Amerikaans bedrijf, heeft deze technologie ontwikkeld op basis van de methodes die worden gebruikt bij de productie van fossiele brandstoffen. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen is de oplossing van Sage echter volledig ‘groen’ en duurzaam. Volgens Sage Geosystems-CEO Cindy Taff is deze innovatie de ideale aanvulling op hernieuwbare energiebronnen.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼