De gasprijs stijgt sterk!

Slecht nieuws voor Belgische gezinnen en bedrijven: de handelsprijs van gas is gestegen naar meer dan € 50/MWh.

gaz

Het is een bericht dat we kunnen missen als kiespijn nu de winter nadert. Op donderdag 12 oktober steeg de gasprijs in Europa opnieuw tot boven de €50/MWh, het hoogste niveau sinds midden augustus. Deze prijsstijgingen worden veroorzaakt door de bezorgdheid op de markten over het beschikbare aanbod, nu Europeanen langzaam maar zeker hun verwarming weer aanzetten vanwege de sterk gedaalde temperaturen.

Daarbij komen het oplaaiende geweld in het Midden-Oosten en het lek in de gaspijpleiding tussen Finland en Estland in de Baltische Zee, die ook hebben bijgedragen tot de stijging van de prijs van ruwe olie deze week.

Al deze factoren wijzen op de kwetsbaarheid van de gasmarkt op het Oude Continent. Europa gaat zijn tweede winter in zonder Russisch gas. Vloeibaar aardgas (LNG) zal die leemte moeten invullen, maar de wereldwijde concurrentie voor LNG is groot. De enige troost is dat de gasmarkt in Europa er vorig jaar in deze periode veel slechter voorstond. Toen kostte gas zo’n €160/MWh!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼