Google gaat een “groen datacenter” bouwen in België

Google heeft een bouwvergunning verkregen voor de bouw van een nieuw datacenter in Farciennes. De Amerikaanse gigant belooft een ecologisch verantwoord project.

google data center
Pawel Czerwinski

Het engagement van Google voor een milieuvriendelijk datacenter is gebaseerd op strenge voorwaarden. Het doel is ervoor te zorgen dat tegen 2025 90% van de gebruikte energie CO2-vrij is, en zelfs 95% tegen 2030.

Naast het gebruik van zonnepanelen, moet Google luchtkoeling gebruiken in de plaats van waterkoeling. Het project omvat ook initiatieven voor duurzame mobiliteit, met de installatie van gedeelde scooters en fietsenstations, net als het transport van bouwmaterialen per boot (er zal 350.000 kubieke meter grond verzet worden).

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼