Vlaanderen: grote subsidies voor eigenaars van toeristische logementen!

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir kondigt een bijkomende financiering van 4 miljoen euro aan door Toerisme Vlaanderen. Wat betekent dit concreet?

Gent
Christian Lue

De minister gaf aan dat deze nieuwe financiering eigenaren van toeristische accommodaties en jeugdaccommodaties zal ondersteunen. Deze laatsten zullen kunnen profiteren van steun voor de uitvoering van energiebesparende maatregelen of, specifiek voor huisvesting van jongeren, voor werkzaamheden in verband met brandveiligheid.

Geschiktheid en aanmelding

Alle door het gewest erkende B&B’s en jeugdverblijven komen in aanmerking voor deze subsidies. De financiële steun kan oplopen tot 100.000 euro per accommodatie en zelfs 150.000 euro voor jongerenaccommodaties, waardoor aanzienlijke investeringen worden aangemoedigd.

Verdeling van de begroting

Een groot deel van het budget, 3,35 miljoen euro, is bestemd voor investeringen in isolatie, warmtepompen en zonneboilers. De overige 650.000 euro gaat naar brandveiligheid. Deze fondsen zullen jeugdaccommodaties helpen om tegen eind 2025 te voldoen aan de nieuwe regionale brandveiligheidseisen.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼