7 tips om verlost te geraken van omgevingsgeluid

Heb jij ook last van omgevingsgeluid, een trein die voorbij dendert of luidruchtige buren? Met onderstaande tips isoleer je je huis alvast een stuk beter, waardoor die kleine ergernissen vaak compleet wegvallen en jij alvast minder geluid produceert. Probeer het zeker eens uit.

7 conseils pour vous protéger du bruit ambiant
Fizkes

1. Vloeren

Al eens over een tapijt nagedacht? Misschien minder hip, maar wel efficiënt. Niet alleen loopt het fijn, het neemt ook het geluid op. Zachte materialen zorgen voor een serieuze geluidsabsorptie. Ook grotere kussen en een lekkere zitbank dragen hier dus toe bij. Bovendien is gezelligheid dan troef!

2. Muren

Akoestische panelen op je muren schelen een fikse slok op de borrel. Ze dempen niet alleen in je eigen huis het geluid, ook het geluid van je buren wordt weerkaatst. Je hebt dus dubbele winst. Geen angst, tegenwoordig zijn er heel stijlvolle panelen verkrijgbaar, dus ook qua look moet je geen toegevingen doen.

3. Wasmachine en droger

Deze toestellen produceren heel wat decibels. Zorg dus voor een goede geluidsisolatie rond deze apparaten. Wat schuimisolatie op de muren van je washok kan wonderen doen.

4. Plaats je meubilair strategisch

Je bed moet je misschien niet tegen de gezamenlijke muur met de buren plaatsen en zoveel mogelijk je muur bedekken met voorwerpen kan ook helpen tegen burengeluid. Een grote houten boekenkast is niet alleen bijzonder stijlvol, het dempt ook uitstekend het geluid.

5. Kies je de juiste materialen

Hoewel je het misschien wat koud kan vinden, isoleert beton heel goed geluid. Verder is zeker en vast ook kurk het proberen waard. Het geeft warmte en is een uitstekende geluidsisolatie. Wil je je vloerplaten niet opgeven? Een zwevende vloer vormt de oplossing.

6. Gordijnen

Ook dikke fluwelen gordijnen zijn niet alleen charmant, ze dempen ook het geluid. Geweven stoffen vormen sowieso een goede geluiddemper.

7. Deuren

Het vormt misschien een fikse investering, maar geluidwerende deuren kunnen zeker helpen. Kijk echter verder dan de deur, ook de opvulling rond de deur is essentieel om het geluid buiten te houden. Met strips kun je daadwerkelijk de ruimte afsluiten.

 

{{NEWSLETTER_BOX}}

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼