De haag voor jouw tuin

Het is zover! Na het huis, kan je nu ook de tuin gaan inrichten. Een mooi pad, een bloemenperk met wilde bloemen, een rustgevende pergola of loungehoek… Heel wat toffe elementen die je tuin opfleuren.

hedge
anton-nikolov

Vergeet echter niet om ook aan de omheining van je tuin te denken. Zo creëer je je eigen, beschutte zenplek. Naast een houten, metalen, of stenen omheining, kan je ook voor een natuurlijke omheining kiezen.

Welke soort haag?

Bladhoudende hagen

Dit zijn hagen die gedurende het hele jaar groen blijven en dus steeds privacy bieden. Taxus, buxus, leylandii, Japanse hulst en cipres zijn bladhoudende hagen.

Bladverliezende hagen

Deze hagen verliezen hun bladeren in de winter, maar blijven de hele zomerperiode groen. Wel kan een beukenhaag in de winter zijn verdorde bladeren nog vasthouden. Ook de liguster behoudt soms zijn bladeren in milde winters.

Bloeiende haag

Naast groene bladeren, biedt een bloeiende haag ook fleurige bloemen. Kies hortensia’s voor witte, roze of blauwe bloemen. Liever een gele afsluiting? Dan staat de forsythia heel mooi. De sneeuwbal (viburnum), laurier en liguster zorgen dan weer voor mooie witte bloemen tijdens hun bloeiperiode.

De beste haag voor jouw tuin

Heel wat factoren spelen mee bij het kiezen van een haagsoort. Denk maar aan de groeisnelheid en hoogte van een haag. Evengoed de hoeveelheid onderhoud en diervriendelijkheid kunnen belangrijk zijn. Vraag een gespecialiseerd tuincentrum om advies wanneer je jouw haagplanten haalt. Heijnen haagplanten geeft je graag uitgebreid raad.

Mest graag!

Eens je de haagsoort koos en plantte, is het een kwestie van verzorgen. Mest je haag net na het planten, in de lente en afhankelijk van de haagsoort, ook nog eens in de herfst. Je kiest best organische mest. Deze mest geeft geleidelijk aan voedingsstoffen aan de haag en is ook beter voor het milieu.

En snoeien maar

Met de nodige mest, groeit je haag goed. Afhankelijk van de soort haagplant, groeit de haag snel of iets minder snel. Zo groeit de laurierhaag heel snel uit tot een dichte haag die voor privacy zorgt. Taxus en buxus groeien dan weer iets minder snel. Snelgroeiende hagen dien je zo’n twee à drie keer per jaar te snoeien. Trager groeiende soorten doorgaans één à twee keer. Informeer je hierover bij een ervaren tuincentrum. Tip: snoei de haag breder aan de onderkant. Zo voorkom je dat de onderste takken sneller kaal worden.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼