Een half miljoen Belgen gaan zich anders verwarmen! Bent u erbij?

Langzaamaan stapt de Brussels Regio over van arm naar rijk gas. Binnen twee jaar is heel het Gewest overgestapt. Ook de andere regio’s zullen volgen. Wat moet je weten? Gaat het om een schokgolf voor deze 500.000 huishoudens.

Op 1 september zijn de autoriteiten en de verantwoordelijken van Sibelga de verandering van gas gestart. In eerste instantie komen de gemeentes Koekelberg, Molenbeek en Sint-Agatha-Berchem aan bod. Waarom?

Al bijna 50 jaar bestaan deze twee types aardgas naast elkaar op Belgisch grondgebied. Enerzijds ‘arm’ gas afkomstig uit Nederland, en anderzijds ‘rijk’ gas uit Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Qatar. De Nederlanders hebben beslist om de uitvoer van arm gast te stoppen, als gevolg van aardbevingen inde exploitatievelden.

Geen paniek!

Het goede nieuws is dat rijk gas meer energie vrijgeeft voor hetzelfde volume. Het gaat om een winst van 15% in het calorisch vermogen. Het andere goede nieuws is dat alle gasketels die sinds 1978 op de markt gebracht zijn, functioneren met beide types gas. Als je gasketel ouder is of illegaal geïmporteerd werd, is er een groot risico dat hij niet compatibel is. Maar het gaat daarbij maar om 2% van de huishoudens.

Enkel de Brusselaars?

Neen, de Vlamingen en de Walen worden ook getroffen, met 110.000 huishoudens in het Zuiden en een miljoen in het Noorden van het land.

 

 

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼