Is dit het meest ecologische huis ter wereld?

Dit huis in Italië is gebouwd volgens de ‘triple zero’ filosofie. Daarmee is het CO2-neutraal bij de bouw, koolstofneutraal wanneer het bewoond wordt en ook wanneer het na de afbraak gerecycleerd wordt.

De bouwsector is verantwoordelijk voor de helft van de totale hoeveelheid afval, en ook voor 35% van de CO2-uitstoot in de wereld. België heeft al grote inspanningen gedaan om meer koolstofneutraal te worden, maar helaas doet de rest van de wereld dat niet aan dezelfde snelheid. De bouw hoeft dus niet noodzakelijk slecht te zijn voor het milieu!

Dit huis, ontworpen door het Italiaanse Decor.BZ, staat in een idyllische omgeving bij San Lorenzo di Sebato, een klein stadje tegen de Zwitserse grens. Alle materialen die nodig waren voor de bouw werden ter plaatse verzameld, ook het pleisterwerk dat nodig was voor de afwerking. Alles werd ontworpen om koolstofneutraal te zijn: zelfs de douchebak is 100% recyclebaar! Natuurlijk is er gezorgd voor thermisch comfort, met ook een eiken parketvloer die niet alleen elegant is, maar ook een groot gebruikscomfort garandeert.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼